Gootsteen Ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

De gootsteen – ook wel keukenafvoer – loopt niet of slecht leeg. Vervelend! Wat nu? Een slecht doorlopende gootsteen komt vaak door een verstopping. Vroeg of laat krijgt iedereen er wel eens mee te maken, aangezien er in de gootsteen veel andere dingen terechtkomen dan alleen water. Dit kan van alles zijn, van kleine voorwerpen en etensresten tot vet, zeep, haren en ander vuil. Een dergelijke verstopping kan veel ongemak veroorzaken in het dagelijkse leven. Hoe langer u wacht met het ontstoppen van de gootsteen, hoe hardnekkiger de verstopping wordt. Ook zelf aan de slag gaan met ontstoppen maakt het probleem vaak erger. Aarzel niet en neem direct contact met ons op. Van de Watering Rioolservice is gespecialiseerd in het ontstoppen van de keukenafvoer en staat 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar. Om de ontstopping zo snel en vakkundig mogelijk te verhelpen hebben wij een aantal verschillende mogelijkheden; daartoe behoren de camera inspectie, het ontstoppen door middel van een veer, het vacuüm zuigen van de afvoer en het doorspuiten van de afvoer door middel van koud of warm water. Met deze verscheidenheid aan ontstoppingsmethodes is er altijd een passende oplossing voor uw probleem en is uw gootsteen zo snel mogelijk weer als nieuw.

Waarom klanten voor ons kiezen?

24/7 Snelle service

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Ook als u ’s avonds of in het weekend tegen een probleem aan loopt.

professioneel & deskundig

Met duidelijke afspraken en een professionele aanpak zorgen wij ervoor dat uw probleem zo spoedig mogelijk wordt opgelost.

Scherpe Tarieven

Wij hanteren de scherpste tarieven voor alle werkzaamheden aan uw riolering of afvoer.

Oorzaak van het probleem

Een afvoer kan door verschillende oorzaken verstopt raken. Zo kan een ontstopping veroorzaakt worden door een verzakte of afgebroken leiding die niet voldoende gebeugeld is. Wij zullen ter plaatse de situatie bekijken en bepalen wat nodig is om het probleem te verhelpen. Ook als verzakte of afgebroken leidingen het probleem zijn, staat Van de Watering Rioolservice voor u klaar om snel en op professionele wijze reparaties of vervangingen uit te voeren.

Ontstoppen van de gootsteen door middel van een veer

Een effectieve manier om de gootsteen te ontstoppen is het uitfrezen met een veer. Hiervoor gebruiken wij een machinale veer. De afmeting hiervan is afhankelijk van de diameter van de verstopte afvoer. De veer gaat, zo diep als nodig is, de afvoer binnen. Daarbij wordt alle zeep- en vetaanslag, etensresten en ander opgehoopt vuil verwijderd zodat de afvoer zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt. De binnenkant van de afvoer wordt hierbij in geen enkele zin beschadigd. Na afloop van de ontstopping met de veer zult u merken dat het water meteen weer goed en snel wegloopt.

Ontstoppen van de gootsteen door middel van vacuüm zuigen

Soms is een afvoer niet of slecht bereikbaar. Gelukkig is er ook voor ontstoppingen in een dergelijke afvoer een efficiënte oplossing. Wij maken daarbij gebruik van een vacuümmachine. Deze machine zuigt de afvoer vacuüm, waardoor de ophoping van vet- en zeepaanslag, etensresten en ander vuil wordt verwijderd. De gootsteen is dan weer ontstopt. Ook bij deze methode wordt de afvoer zelf niet beschadigd. Na afloop van de ontstopping met de vacuümmachine zult u merken dat het water meteen weer goed en snel wegloopt.

Ontstoppen van de gootsteen door middel van doorspuiten

Het ontstoppen van de gootsteen kan ook door middel van het doorspuiten onder hoge druk. De afvoer wordt dan gereinigd door er onder hoge druk warm of koud water doorheen te spuiten. Hierbij komen vet- en zeepaanslag, etensresten en ander vuil los en spoelen weg. De gootsteen wordt ook met deze methode schoon zonder beschadigd te raken. Na afloop van de ontstopping door doorspuiten zult u merken dat het water meteen weer goed en snel wegloopt.

24/7 bereikbaar

Vragen over onze Rioolservice?

Vul het contactformulier in en ontvang binnen één werkdag een reactie op uw vraag.

Ontvangt u graag een offerte? Dan zullen wij binnen dezelfde termijn contact met u opnemen.

Heeft u een spoedgeval? Aarzel dan niet om direct telefonisch contact op te nemen of een bericht te sturen via WhatsApp.

Bij calamiteiten reageren wij binnen het eerste uur.

Neem contact op: