Hemelwaterafvoer Ontstoppen

Hemelwaterafvoer ontstoppen

Een verstopping in de hemelwaterafvoer – ook wel HWA of regenpijp genoemd – is erg vervelend. Het water loopt niet meer weg zoals het hoort, wat voor veel ongemak kan zorgen. Een dergelijke verstopping kan allerlei oorzaken hebben; een ophoping van bladeren, takjes, speelgoed, wortelgroei o.i.d. zorgt al snel voor problemen. Als een verstopte hemelwaterafvoer niet tijdig verholpen wordt kan dat leiden tot lekkages, verzakkingen of zelfs een afgebroken afvoer. Aarzel niet en neem direct contact met ons op. Van de Watering Rioolservice is gespecialiseerd in het ontstoppen van uw hemelwaterafvoer en staat 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar. Om de ontstopping zo snel en vakkundig mogelijk te verhelpen hebben wij een aantal verschillende mogelijkheden; daartoe behoren de camera inspectie, het ontstoppen door middel van een veer, het vacuüm zuigen van de afvoer en het doorspuiten van de afvoer door middel van koud of warm water. Met deze verscheidenheid aan ontstoppingsmethodes is er altijd een passende oplossing voor uw probleem en is uw hemelwaterafvoer zo snel mogelijk weer als nieuw.

Waarom klanten voor ons kiezen?

24/7 Snelle service

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Ook als u ’s avonds of in het weekend tegen een probleem aan loopt.

professioneel & deskundig

Met duidelijke afspraken en een professionele aanpak zorgen wij ervoor dat uw probleem zo spoedig mogelijk wordt opgelost.

Scherpe Tarieven

Wij hanteren de scherpste tarieven voor alle werkzaamheden aan uw riolering of afvoer.

Oorzaak van het probleem

Een afvoer kan door verschillende oorzaken verstopt raken. Zo kan een ontstopping veroorzaakt worden door een verzakte of afgebroken leiding die niet voldoende gebeugeld is. Wij zullen ter plaatse de situatie bekijken en bepalen wat nodig is om het probleem te verhelpen. Ook als verzakte of afgebroken leidingen het probleem zijn, staat Van de Watering Rioolservice voor u klaar om snel en op professionele wijze reparaties of vervangingen uit te voeren.

Ontstoppen van de hemelwaterafvoer door middel van een veer

Een effectieve manier om de hemelwaterafvoer te ontstoppen is het uitfrezen met een veer. Hiervoor gebruiken wij een machinale veer. De afmeting hiervan is afhankelijk van de diameter van de verstopte afvoer. De veer gaat, zo diep als nodig is, de afvoer binnen. Daarbij worden alle opgehoopte takjes, bladeren, voorwerpen en ander vuil verwijderd zodat de afvoer zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt. De binnenkant van de afvoer wordt hierbij in geen enkele zin beschadigd. Na afloop van de ontstopping met de veer zult u merken dat het water meteen weer goed en snel wegloopt.

Ontstoppen van de hemelwaterafvoer door middel van vacuüm zuigen

Soms is een inspectie nodig om vast te stellen wat de oorzaak van het probleem is. Van de Watering Rioolservice heeft verschillende methoden om snel en effectief te bepalen wat het probleem is, waar het precies zit en hoe het probleem het best kan worden opgelost. Daartoe behoren de verschillende camera’s en de rookinspectie. Ook bij overlast door stank achterhalen wij de boosdoener en voeren wij de nodige reparaties en/of ontstoppingen uit om de nare geuren te verhelpen.

Ontstoppen van de hemelwaterafvoer door middel van doorspuiten

Het ontstoppen van de hemelwaterafvoer kan ook door middel van het doorspuiten onder hoge druk. De afvoer wordt dan gereinigd door er onder hoge druk warm of koud water doorheen te spuiten. Hierbij komen takjes, bladeren, voorwerpen en ander vuil los en spoelen weg. De afvoer wordt ook met deze methode schoon zonder beschadigd te raken. Na afloop van de ontstopping door doorspuiten zult u merken dat het water meteen weer goed en snel wegloopt.

24/7 bereikbaar

Vragen over onze Rioolservice?

Vul het contactformulier in en ontvang binnen één werkdag een reactie op uw vraag.

Ontvangt u graag een offerte? Dan zullen wij binnen dezelfde termijn contact met u opnemen.

Heeft u een spoedgeval? Aarzel dan niet om direct telefonisch contact op te nemen of een bericht te sturen via WhatsApp.

Bij calamiteiten reageren wij binnen het eerste uur.

Neem contact op: